Websitet anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Læs mere her.

Ok

Hvor bor du?

Vælg din landsdel

Videre

Dansk Gas Distribution - DGD

Din gasdistributør

Dansk Gas Distribution  sikrer, at den gas, vores kunder køber hos deres gasleverandør, kommer gennem gasrørene frem til slutkunden. Det er os, der anlægger, driver og vedligeholder gasnettet på hele Sjælland uden for København/Nordsjælland, på Fyn og i den sydlige del af Jylland.

Vores fornemste opgave er at sikre, at vores gaskunder har en stabil og sikker leverance af gas. Vi har derudover en stor opgave i at sikre, at fremtidens gas bliver en del af Danmarks grønne omstilling. Derfor arbejder vi målrettet på tilslutning af biogasanlæg. Endelig er det vores ansvar at holde distributionsomkostningerne nede. Det gør vi blandt andet ved at sikre nye kunder til det eksisterende gasnet og udbrede brugen af gas i stedet for olie i fx transportsektoren.

I mange år var vi en del af DONG Energy-koncernen. Da Folketinget valgte at børsnotere DONG Energy, besluttede politikerne samtidig, at DONG Energys gasdistributionsnet skulle fortsætte på offentlige hænder. Derfor blev selskabet solgt til det statslige transmissionsselskab Energinet. Det skete pr. 1. oktober 2016, hvor Dansk Gas Distribution blev etableret. Den 1. maj 2018 overtog vi det fynske gasdistributionsnet fra Nature Energy.

Kunder
Gasleverancer
Nettets længde
Antal ansatte

Ledelse & bestyrelse

Se daglig ledelse & bestyrelse

Pressekontakt

Kontakt os

Ledige stillinger

Se ledige jobopslag
Sammenlægning med HMN Gasnet

Et statsligt selskab

Fra. 1 april 2019 er vi lagt sammen med HMN Gasnet. Det nye samlede selskab er fortsat statsejet og skal fremover varetage distributionen af gas og vedligehold af gasnettet i hele Danmark.

Efter sammenlægningen vil den samlede virksomhed have flere end 400.000 kunder, transportere mere end 2,350 million m3 gas samt eje og vedligeholde mere end 17.800 km gasrør.

Læs mere om HMN Gasnet
Kontakt

Her bor vi

Dansk Gas Distribution holder til i Skærbæk, Odense, Stenlille og Søborg.

Du kan kontakte os ved at bruge af vores kontaktformular eller ved at ringe på vores hovednummer. 

Kontakt DGD

Lige adgang til gasnettet

DGD er forpligtet til at sikre, at alle gasleverandører har lige adgang til gasnettet. Derfor har vi intern overvågning, der sikrer, at der er lige adgang for alle.

Intern overvågning