Websitet anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Læs mere her.

Ok

Hvor bor du?

Vælg din landsdel

Videre

Dataudveksling

Sådan udveksler vi data

Gasleverandørerne, netselskaberne og Energinet.dk har dagligt behov for at udveksle informationer om bl.a. forbrug og leverandørskift. Til denne informationsudveksling bruges forskellige meddelelser – hvor hver meddelelsestype har et helt bestemt indhold og bruges til en helt bestemt procedure. Her kan du se, hvordan de forskellige meddelelser og procedurer er beskrevet.

Forretningsprocesser for EDI-kommunikation

Forretningsprocesserne for EDI-kommunikation på gasmarkedet er henvendt til de medarbejdere, der arbejder med processerne i det daglige. De beskriver de forretningsmæssige regler og procedurer for arbejdet med kunderne – bl.a. leverandørskift.

Se Forretningsprocesser for EDI-kommunikation på gasmarkedet (pdf)

​Danske forretningstransaktioner for el- og gasmarkedet

Danske forretningstransaktioner for el- og gasmarkedet er henvendt til it-leverandører og er fælles for el- og gasmarkedet. Dokumentet indeholder specifikation af de forretningstransaktioner, der skal udveksles via EDI i forbindelse med leverandørskift.

Se Danske forretningstransaktioner for el- og gasmarkedet (pdf)

Danish Message Implementation Guide

Danish Message Implementation Guide gælder for både el- og gasmarkedet og beskriver den danske anvendelse af en given EDIFACT-meddelelse. De forskellige meddelelsestyper findes i dokumenterne herunder:

Se ’APERAK’ (pdf) 
Se ’ CONTRL’ (pdf)
Se ’MSCONS’ (pdf)
Se ’UTILMD’ (pdf)

Forskrift F

Forskrift F gælder for både el- og gasmarkedet og specificerer, hvordan EDI bliver udvekslet med andre aktører. Dokumentet indeholder bl.a. regler for adressering, åbningstider, kommunikationsprotokol og håndtering af fejl.

Se Forskrift F (pdf)