Websitet anvender cookies til statistik. Denne information deles med tredjepart. Læs mere her.

Ok

Hvor bor du?

Vælg din landsdel

Videre

Skift til gas

Gassens mange fordele

Der er en lang række fordele forbundet med at skifte til gas.

Spar penge

Uanset om du skal bruge gas til opvarmning eller til proces, vil du efter al sandsynlighed kunne nedbringe udgifterne til energi ved at skifte fra olie og/eller el-paneler til gas.

Gas er en kosteffektiv energikilde, der i de fleste tilfælde vil give store årlige besparelser og en overskuelig tilbagebetalingstid på den investering, der er forbundet med skiftet til anden energikilde.

Det er nemt at skifte til gas

DGD skyder en gasledning ind til boligen eller virksomheden, så du bliver koblet på gasnettet. Kun i sjældne tilfælde er der behov for egentligt gravearbejde, så når vi er færdige, er det svært at se, at vi har været der.

Læs mere om tilslutning private

Læs mere om tilslutning erhverv

Gasnettet er udbredt i det meste af Danmark

Gasnettet er vidt forgrenet og er derfor en mulighed for en stor del af de danske boliger, virksomheder og offentlige bygninger.

Se her, om der er gas, hvor du bor

Gas - en del af Danmarks grønne omstilling

DGD tilslutter flere og flere biogasanlæg, som levererer grøn gas til gasnettet. 

Potentialet for dansk grøn gas er stort, og derfor er biogas også en del af Danmarks grønne omstilling.

Ved udgangen af 2018 var cirka 10 procent af gassen i gasnettet grøn klimavenlig gas. Vi forventer, at dette tal stiger til 20 procent i 2020.

Gas er en fremtidssikret energikilde

Gasnettet har en restlevetid på minimum 50 år. Gasnettet er billigt at vedligeholde, og derfor vil gasnettet også indgå i fremtidens infrastruktur for energi.

Du kan med andre ord trygt vælge gas som din fremtidige energikilde.

Gassens grønne rejse
12. marts 2018

Grøn Gas Danmark: Helt sort at overse gassen i fremtidens energisystem

Danmark har investeret 55 mia. kr. i et vidtforgrenet gasnet. Denne investering kan blive en hjørnesten i fremtidens grønne energisystem. I dag lancerer interessefællesskabet Grøn Gas Danmark, der består af Danmarks gasdistributionsselskaber (HMN, DGD og Nature Energy) fire konkrete anbefalinger til, hvordan gassystemet kan løse en række afgørende ud­fordringer i den grønne omstilling de kommende år.

Læs mere her